Nem arra kíváncsiak, hogy mi hogy lakunk!

Ha módunk van rá, akkor próbáljunk meg kiköltözni az eladásra kínált ingatlanból és legalább egy tisztasági festést iktassunk be – lehetőleg semleges színekkel, mint például a fehér, a világos bézs, esetleg púderes árnyalatok, illetve a világosszürke. Minimálisan rendezzük be az otthon helyiségeit. A legszerencsésebb lakberendezési stílus eladásra szánt ingatlan esetében a skandináv, hiszen ez a stílus megfelelően letisztult, de mégsem minimalista, valamint a fa anyagok otthonosabb hatást keltenek még egy viszonylag kiürített lakás esetén is. A bútorválasztásnál itt is törekedjünk a semleges színek választására. Természetesen ezért nem muszáj felvásárolni egy bútorboltot. Már az is elegendő és pénztárcabarát megoldás, ha meglévő bútorainkat helyezzük el, de például a régi tűzijáték mintás kanapénkat takarjuk le egy fehér, minta nélküli pléddel! Ez tulajdonképpen a Home staging, amivel már hazánkban is egyre többen foglalkoznak, ami az ingatlan eladásra történő feltuningolását takarja.

ingatlanról fotó készítése

Ha nincs időnk, energiánk, anyagi keretünk arra, hogy kiköltözzünk a lakásból és berendezzük az eladásra, akkor legalább rakjunk rendet. Ugyanis senkinek az érdeklődését nem fogja felkelteni – illetve nagyon kevés emberét – egy olyan hirdetés, amiben abba nyerünk betekintést, hogy az éppen ott lakó hova teregeti ki a száradó ruháit a lakásban, mennyi mosatlant hagy a konyhapulton, vagy éppen milyen állatszőrme mintás pléddel takarózik. Az elszántabbak akár a lakás befotózásának idejére akár a nem kívánatos bútorokat el is tologathatják a képből.

A lakás fotózásához jó, ha profi fotóst hívunk, de mi magunk is ízléses képeket készíthetünk, ha pár dolgot szem előtt tartunk. Először is a fent leírt lecsupaszításra kell odafigyelnünk, másrészt a megfelelő világítás is sokat tud dobni az első benyomáson. Kapcsoljunk fel minden villanyt a helyiségben, főleg a hangulatvilágításokat. Az ablakon ne húzzuk le a redőnyt, ellenben az ott beáradó fényt próbáljuk egy erős lámpával ellensúlyozni, így minden oldalról bevilágítjuk a teret, amely ezáltal nagyobbnak és kiegyensúlyozottabbnak fog tűnni.

Gardrób Ingatlan Iroda Facebook